Skip to content

Halmstad Högskola Hus-S

Här möts gammalt och nytt!

I dagens värld är återvinning och återanvändning ett allt hetare diskussionsämne. I projektet Högskolan i Halmstad Hus-S så möts det gamla och det nya. 

En gammal industribyggnad från 40-talet om 3000kvm golvyta som tillförts en tillbyggnad men också ett rejält ansiktslyft. Fyra nya våningsplan har adderats inom den befintliga volymen. Den äldre industriella atmosfären smälter sömlöst ihop med det nya moderna uttrycket med nya fönster, glastak och glaspartier. Byggnadens ursprungliga karaktär har varsamt tagits i beaktande och berikats med moderna glaspartier som har gjort att byggnaden erhållit certifieringen Miljöbyggnad Silver.

Vi på Preconal har till projektet levererat glasfasader, aluminiumfönster och lanterniner.

De nya glaspartierna har integrerad solavskärmning och screentryckta glas. S-huset har en takhöjd på 18 meter och längst upp i taket har ett stort glastak placerats. Detta ger generöst med naturligt ljus och förutsättningar för en lärandemiljö där både elever och lärare kan nå nya höjder.

Till byggnaden har även en ny huvudentré med eget formspråk och identitet uppförts. Vilket symboliserar mötet mellan gammalt och nytt, samt mötet mellan tidigare kunskap och fortsatt lärande.

Ort:

Halmstad

Byggår:

2020-2021

Byggherre:

Intea Fastigheter AB

Arkitekt:

Fredblad Arkitekter AB

Byggsystem:

Sapa

Referensblad

Klicka för att öppna pdf

Projektgalleri

Denna sida använder cookies