Används överallt där det behövs en robust och slagtålig dörr

Våra industridörrar tillverkas som utåtgående enkel- och pardörrar. De har en mycket lång livslängd, låga underhållskostnader, starka skyddsegenskaper och hög slagtålighet.

Preconal har med stor framgång styrt utvecklingen av industridörrar. Vår erfarenhet tillsammans med ständiga förbättringar borgar för leveranser av stabila kvalitetsdörrar för utsatta och tuffa miljöer. Det finns än idag många väl fungerande Vikingshield™ från Preconal som monterats i mitten eller slutet av 1960-talet.

Konstruktion:
Vikingshield 64 tillverkas med Preconals originalprofiler. Karm och dörrbladsprofiler har gerade hörn som svetsas samman för att uppnå maximal hållfasthet. Som standard levereras dörren med rörprofilkarm och foderbildande fläns.

Utförande:
Går att få både som enkel- och pardörr. Som standard levereras dörren komplett med karm, tröskel, gångjärn, låskista och droppbleck. I leveransen ingår justerbar ställskruv för montage i betong, trä- eller fulltegelvägg. Skruv för stål eller lättbetong kan beställas som tillbehör.

Lås och behör:
Dörren är konstruerad för modullås. Andra typer av lås kan monteras på beställning. I standardutförande levereras dörren med en av FSAB godkänd låskista. 

Dörren kan beslås med en mängd olika tillbehör. Dörrstängare, nödöppnare, porthållare och dörrstopp är bara några av de beslag som går att lägga till. 

Fyllning:
Som standard durkplåt utsida och Stucco-plåt insida. Insidan går även få med durk, aluzink eller slätplåt.

Isolering:
Består av stenull 45 mm. Karmen är försedd med en effektiv tätningslist av gummikvalitet EPDM.

Ytbehandling:
Samtliga profiler är oanodiserade medan plåten i standardutförande betsas för att ej ge reflexer. Dörrarna kan även levereras i valfri RAL- eller NCS-kulör.

Skyddsklass RC3:
Vår 64-dörr går att få med inbrottsskydd klass RC3 enligt EN 1627-2011. Denna dörr går under benämningen Vikingprotect-64. För beslagning och utförande av RC3, se under dokument nedan.

Ytterligare information:

Gångjärn av aluminium med rostfri stolpe. Justerbar PVC-hylsa som gör det enkelt och smidigt att justera dörren. Gångjärnen är praktiskt taget underhållsfria och behöver ej smörjas. Om dörren lackeras, levereras även gångjärnen lackerade.

  • Rörkarm som är foderbildande är standard.
  • Vinkelprofilkarm är avsedd för exempelvis montage i befintliga ingjutna stålkarmar
  • Rörprofilkarm utan fläns går att få som tillval.

Som standard levereras dörren med tröskel D. Man kan som tillval få någon av modellerna A, A2 och E

Dörrbladet kan som tillval levereras med enkelglas eller 2-glas isolerruta. Det går även få 64-dörren med petsäkert galler. För galler och glas gäller nedan placering.

Vid offertförfrågan ange om det är A-Hålmått eller B-Karmyttermått som tagits. Som standard räknar vi med 15mm i ställplats på bredd och höjd. En moduldörr 10×21 blir alltså 985x2085mm. 
C-Karmdagermått och D-Fritt öppningsmått är givet av våra profiler och anges på offertskiss.

Vid förfrågan följer en offertskiss med som innehåller vertikalt och horisontellt snitt på just din dörr.

Kontakta din lokala säljare för offert eller mer information: