Ett oisolerat dörrsystem med robust konstruktion som används där man behöver starka dörrar eller stora portar med lång livslängd

VikingShield™ 56 tillverkas som ut- och ingående enkel och pardörrar samt portar i ett oisolerat profilsystem (utan bruten köldbrygga). Dessa dörrar sitter i dag monterade i alla sorters industribyggnader. 

Dörrarna tillverkas måttanpassade och kan förses med olika tillbehör.

Konstruktion:
Dörren tillverkas med Preconal original profiler, har gerade hörn med kraftiga hörnförband för att uppnå maximal hållfasthet.

Utförande:
Dörren levereras som standard komplett med karm, tröskel, gångjärn och låskista. Karmprofil är som standard plan i industriutförande men går att få med vår karakteristiska rundade karm.

Till infästning levereras dörren som standard med adjufix och justerbar ställskruv

Ytbehandling:
Dörrar och portar levereras som standard naturanodiserade. Dörrarna kan även levereras i valfri RAL eller NCS-kulör.

Tätning:
Dörren är försedd med dubbla tätningslister av gummi i kvalitet EPDM. Tätningslisterna är monterade i dörrkarm respektive dörrblad.

Lås:
Dörren är konstruerad för modullås. Andra typer av lås kan monteras på beställning. I standardutförande levereras dörren med en av FSAB godkänd låskista. 

Dörren kan beslås med en mängd olika tillbehör. Dörrstängare, nödöppnare, porthållare och dörrstopp är bara några av de beslag som går att lägga till. 

Gångjärn:
Är 3-delade av aluminium med rostfri stolpe. Justerbar i både höjd och sidled. Gångjärnen är praktiskt taget underhållsfria och behöver ej smörjas.

Fyllning:
Durkplåt eller slätplåt utsida. Durk, aluzink eller slätplåt insida. Istället för tät fyllning eller glas kan man även sätta galler med eller utan lameller. 

Spröjs:
Spröjsprofil kan användas efter ert önskemål. Standardspröjsen har en bredd på 89mm och placeras som standard på en höjd av 1000mm, men kan måttplaceras på vilken höjd som helst.

Ytterligare information:

Som standard levereras dörren med tröskel D. Man kan som tillval få någon av modellerna B och E

Dörrbladet kan som tillval levereras med enkelglas eller 2-glas isolerruta. Det går även få 56-dörren med petsäkert galler. Nedan är förslag/inspiration på hur dörrarna kan utformas:

Vid offertförfrågan ange om det är A-Hålmått eller B-Karmyttermått som tagits. Som standard räknar vi med 15mm i ställplats på bredd och höjd. En moduldörr 10×21 blir alltså 985x2085mm. 
C-Karmdagermått och D-Fritt öppningsmått är givet av våra profiler och anges på offertskiss.

Kontakta din lokala säljare för offert eller mer information: