Vi levererar partier till Malmös nya hållbara kvarter

Vi levererar partier till Malmös nya hållbara kvarter

I centrala Malmö i stadsdelen Sorgenfri ska Rikshem AB uppföra 260 nya bostäder. Totalt rör det sig om två huskroppar, Brönnestad 1 och 2, som sträcker sig upp till 6 våningar. I bottenplan uppförs ett kontorshotell/kontorscafé för att underlätta för de som arbetar hemifrån.

Fokus på hållbarhet är väl utarbetat då det i fastigheternas garage kommer finnas en bilpool med elbilar för de boende, samt en cykelpool med ellådecyklar. Fastigheten har dessutom en egen cykelverkstad för hyresgästerna.

Byggnaderna certifieras enligt Miljöbyggnad Silver och ska uppfylla en energianvändning lägre än 56 procent av Boverkets byggreglers krav.

Vi på Preconal har till vår kund AF Gruppen Sverige levererat 80-talet dörrar, fönster, partier och fasader. Höga krav har ställts på utformningen av partierna gällande isolering, brandklassning och inbrottsklassning.

Illustration: Rikshem

Johan Rambrandt, säljsupport

2023-03-16

Johan Rambrandt
Marknadskoordinator

Preconal ställer ut på Byggmässan i Göteborg

Preconal ställer ut på Byggmässan i Göteborg

26-27 April hittar ni oss i monter H08 på Byggmässan i Göteborg.

Mässan har över 100 utställare och blir en naturlig mötesplats för branschfolk från Västsverige.

På nedan länk kan du registrera dig som besökare och kostnadsfritt hämta ut din entrébiljett till mässan.

Vi på Preconal ser fram emot att träffa just dig i slutet av April.

Johan Rambrandt, säljsupport

2023-03-02

Johan Rambrandt
Marknadskoordinator

Aluminium, återvinning och grönare produkter

Aluminium, återvinning och grönare produkter

Aluminium är lätt och starkt. Detta minskar energibehovet och utsläppen av växthusgaser när metallen används i byggnadsprofiler och andra applikationer. Aluminium kan återvinnas om och om igen. Återvinning av använt aluminium sparar 95 % av energin jämfört med produktion av nytt.

Återvinning av aluminium

Aluminiumskrot kan ses som en värdefull råvara då aluminium återvinns utan kvalitetsförlust, med liten materialförlust (endast några procent) och med låg energiförbrukning (endast 5 procent av den ursprungliga energiförbrukningen). 

Återvinning minskar utsläppen av växthusgaser dramatiskt. 1 ton omsmält metall minskar utsläppen av växthusgaser med cirka 8 ton jämfört med produktionen av primäraluminium.

Av allt aluminium som någonsin tillverkats är ca 75 % fortfarande i bruk. Uttjänta aluminiumprodukter kommer med tiden ses som en allt viktigare råvara. I princip allt aluminium som tillverkats kan återvinnas till nya produkter.

Johan Rambrandt, säljsupport

2023-01-26

Johan Rambrandt
Marknadskoordinator

Vi levererar till Hagavikskolan i Växjö

Vi levererar stålpartier och dörrar till projektet Hagavikskolan i Växjö

I området Hagavik i norra Växjö uppförs av Växjö Kommun en ny högstadieskola för 630 elever. Runt omkring skolan kommer också nya vägar, idrottshall, produktionskök och 150-300 bostäder byggas. 

Vi på Preconal levererar till Hagavikskolan 50-talet stålpartier och dörrar.

Illustration: bsv arkitekter & ingenjörer AB

Johan Rambrandt, säljsupport

2023-01-16

Johan Rambrandt
Marknadskoordinator

Vi levererar till Docks i Malmö!

Preconal levererar aluminiumpartier till Docks i Malmö!

I Malmös hamn kommer JM att uppföra 2st huskroppar som med all rätt kommer dra blickarna till sig i området. Den högsta av byggnaderna kommer sträcka sig upp till hela 26st våningar med milsvid utsikt över ”sundet”. Totalt rör det sig om 157st lägenheter.

Där Kockumsvarvet tidigare sjösatte båtar kommer husen att uppföras med vädertålig fasad. En speciell beläggning kommer ge plåten subtila skiftningar i ton. Byggnaderna gör så att dockplatsen mot öster sluts och dämpar vindarna från havet.

Huskropparna är ritade av FOJAB och stort fokus har lagts på att anpassa byggnaderna till platsens historia. T.ex. så är balkongerna utformade för att påminna om kontrollhytterna till varvskranar.

Vi på Preconal kommer till detta projekt leverera glasfasader, aluminiumpartier och aluminiumdörrar. Samtidigt tackar vi JM för förtroendet!

Illustrationer från FOJAB.

Johan Rambrandt, säljsupport

2022-11-28

Johan Rambrandt
Marknadskoordinator

Vi levererar till Landskronas nya kvarter!

Kvarteret Jäntan - Landskrona

 I Landskrona så bygger vår kund Serneke Kvarteret Jäntan. Totalt rör det sig om 222 bostäder, butiker, kontor och trygghetsboende. När byggnaderna står klara så blir första etappen med ”Teaterterassen” Landskronas högsta hus. 

Kvarteret kommer byggas med tegel och kulörer som går hand i hand med stadens egen palett, allt för att smälta in. Området ligger centralt i Landskrona, trots det ger närheten till grönska och utsikten över Öresund ett varmt välkomnande. 

Till detta projekt har vi levererat glasfasader, aluminiumpartier och aluminiumdörrar från Sapa Sverige. Vi Tackar Serneke för förtroendet.

Illustrationer från Serneke

Johan Rambrandt, säljsupport

2022-11-28

Johan Rambrandt
Marknadskoordinator

Vi stödjer mustaschkampen!

Vi stödjer mustaschkampen! 💙

Preconal har valt att stödja Prostatacancerförbundets mustaschkampen. Mustaschkampen pågår under novembermånad och uppmärksammar Sveriges vanligaste cancerform. Varje dag får hela 27st män prostatacancer!

Vi har skapat en digital insamling för dig som vill vara med och göra skillnad. Länk till digital insamling:  https://lnkd.in/dgU_hjJ5

Varenda krona räknas i kampen mot cancern. Pengarna som skänks går till att utveckla behandlingsmetoderna och tillsammans kan vi besegra prostatacancer! 

Johan Rambrandt, säljsupport

2022-11-04

Johan Rambrandt
Marknadskoordinator

Nytt referensprojekt: Kullabergs Vingård

En svensk byggnadspärla vid Kullaberget!

Vi på Preconal har till detta projektet levererat flertalet Hansen Millennium partier, dörrar och fönster. Stor omsorg har lagts vid att anpassa partierna för att ge den där perfekta känslan som bara en vingård kan ge. Aluminiumprofilerna har fått samma kulör som den övriga delen av fasaden. På så sätt harmoniserar hela byggnaden och ger ett samlat utseende. Fönster och dörrar har flertalet spröjs, detta gör att byggnaden får en tydlig karaktär och känns klassisk men ändå toppmodern. 

Johan Rambrandt, säljsupport

2022-10-26

Johan Rambrandt
Marknadskoordinator

Visste du detta om glas?

Visste du detta om glas?

Vi har samlat lite fakta om glas – kanske visste du redan allt? 
Om inte så får du här nedan lite ny kunskap.

Glas tillverkas av kvartssand (ca 70%) med tillsats av kalk och soda eller kaliumklorid och uppvärms till cirka 1 500⁰C.

När glaset värms upp förvandlas det till en flytande och seg massa som kan formas, till exempel som vid glasblåsning, där luft blåses in i glasmassan.

Historia
För ca. För 5 000 år sedan började glas tillverkas i Mellanöstern. I början handlade det främst om pärlor och runt 1 500 år f.Kr började man tillverka glasbehållare.

De första fönsterrutorna tillverkades och användes för ca. 2 000 år sedan i Romarriket.

Tillverkningen av de plana glasytorna var mycket svår att utföra jämfört med tillverkningen av dricksglas, skålar, karaffer och flaskor.

I Norden, från 1200-talet fram till idag, känner vi till flertalet olika typer av glas som har använts till fönsterglas. De kännetecknas av varsin historia, tillverkningsteknik och karaktär. Exempel på dessa är: cylinderglas, kronglas, ritat glas, spegelglas och floatglas.

Barnängshuset-9-min
Kattegattgymnasiet Glasfasad-1
Glasfasader Olympia Preconal-1 fasader
Johan Rambrandt, säljsupport

2022-10-14

Johan Rambrandt
Marknadskoordinator

Satsning på Galleria i centrum

Satsning på Galleria i centrum!

Vi på Preconal kan glatt meddela att vi kommer att leverera aluminiumpartier och dörrar till Galleria Gallionen i Uddevalla.

Vår kund är Lilleskogs Bygg & Förvaltning AB och byggherre är Kungsleden. Den gamla varuhuslokalen restaureras och moderniseras. Entréplanet omarbetas och ges nya stora glaspartier och entréer. Detta ger ett mjukare och mer välkomnande intryck.

Målet är att gallerian ska bli mer inbjudande och ge ett lyft till Uddevalla centrum.

Bild och arkitekt: Per Irewährn arkitektkontor

Johan Rambrandt, säljsupport

2022-10-11

Johan Rambrandt
Marknadskoordinator

Leverantör Rimnersbadet

Leverantör till Rimnersbadet!

Vi på Preconal kan stolt berätta att vi blir leverantörer av utvändiga och invändiga aluminiumpartier till Rimnersbadet i Uddevalla.

Simhallen kommer byggas helt ovan mark och blir en anläggning för motion, träning, simundervisning och tävling. Fasaden är relativt sluten, med undantag för några viktiga ljuskällor i form av våra partier. Foajen och hörnen utförs även dem med stora glasade ytor, allt för att ge ett välkomnade intryck.

Projekteringen av simhallen står We Group AB för. Vi tackar vår kund Peab för att vi får förtroendet.

Bilder även dem från We Group AB

Johan Rambrandt, säljsupport

2022-10-03

Johan Rambrandt
Marknadskoordinator

Ny Ski-Lodge vid soltorget i Sälen!

Ny Ski-Lodge vid soltorget i Sälen!

Preconal levererar under hösten partier till Stöten i Sälen och deras nya Ski Lodge vid soltorget. Vår insats består av utvändiga partier och dörrar från Sapa Building System. Den nya byggnaden mäter hela 6500 kvm och består av restauranger, butikslokaler och 50st lägenheter.

Vi tackar vår kund Consto AB för förtroendet och hoppas gästerna till Soltorget Ski Lodge får många härliga åk i vinter!

(bild från stoten.se)

Johan Rambrandt, säljsupport

2022-09-15

Johan Rambrandt
Marknadskoordinator