Nytt referensprojekt – Hotellet Gekås

Hotellet Gekås - Huvudbild - drönare

Nytt referensprojekt - Hotellet Gekås

Endast 250 meter från Gekås Ullared uppförde MTA bygg och anläggning Halland i slutet av 2022 ett nytt hotell. Hotellet har fått just namnet “Hotellet” vilket enkelt återspeglar byggnadens funktion.

Hotellet är sammanbyggt med det befintliga hotellet via en glasbro fem meter upp i luften. Det nya Hotellet utökar det totala antalet rum med 154 stycken. Rummen har enkla, fräscha toner och stora fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Dessutom har en ny restaurang och en takterrass med utsikt över varuhuset tillkommit, i ett utmärkt solläge.

Inredningen går i ljusa, skandinaviska toner med inslag av svenska träslag. Både rum och allmänna ytor fylls med rikligt solljus genom många fönster och glaspartier. Hotellet erbjuder en lugn och härlig oas mitt i shoppingmeckat.

Till projektet har vi levererat alla fönster och glaspartier. Dessutom har vi levererat aluminiumdörrar, branddörrar, skjutdörrar och glasbron som sammanbinder hotellen.

Läs mer om Hotellet i Gekås och våra andra referensprojekt nedan:

2024-06-11

Johan Rambrandt
Marknadskoordinator

Sveriges mest trafikerade skjutdörr?

Sveriges mest trafikerade skjutdörr?

Vid entrén på Gekås Ullared sitter flera Combishield skjutdörrar från Preconal. Förr några veckor sedan byttes dörrbladen ut på själva huvudentrén. Automatiken var utsliten och då passade man på att byta ut dörrbladen på vårt parti. En upprustning av Sveriges kanske mest trafikerade skjutdörr.

Varje dag har Gekås ett snitt på ca 13 700 shoppingsugna besökare (vissa besökare går dessutom in flera gånger samma dag). Detta gör belastningen på skjutdörren och automatiken extrem. Den måste helt enkelt fungera felfritt gång efter gång.

2024-05-16

Johan Rambrandt
Marknadskoordinator

Vi levererar till Spritfabriken!

Spritfabriken_medium_02_1-PRECONAL

Vi levererar till Spritfabriken!

I Eslöv uppför NCC åt Eslövs Bostads AB ett nytt bostadsområde i den gamla spritfabriken. Fabriken byggdes ursprungligen redan år 1904 och lokalerna har sedan dess tjänat många olika syften, allt från mjölkpulvertillverkning till svartklubbar och inspelning av skräckfilmer. 

Nu renoveras området och totalt genomförs ny- och ombyggnad av 7 huskroppar. Projektet har särskilt fokus på att bevara känslan av industri och bevara fastighetens historiska värde. Alla befintliga fasader bevaras, gamla takbjälkar blir till en pergola och mer än hälften av teglet ska återanvändas. LINK Arkitektur, som ritat byggnaderna, har valt att bevara mer än vad den kulturhistoriska klassningen kräver.

Vi tackar vår kund NCC för förtroendet! De har även tillsammans med Eslövs Bostads AB gjort en mycket sevärd Youtube-serie om projektet. Via nedan länk kan ni se den.

Vi på Preconal har till projektet bland annat levererat HansenMillennium partier. Partierna och fönstren hjälper till att bevara byggnadens uttryck och karaktär. Läs mer om HansenMillennium på länken nedan, eller kom förbi vår monter på Nordbygg och se profilsystemet live.

Illustrationer: LINK Arkitektur

2024-04-18

Johan Rambrandt
Marknadskoordinator

HansenMillennium VS Standardfönster

HansenMillennium jämfört med standardfönster

HansenMillennium utmärker sig genom sina supertunna profiler, vilket ger maximala glasytor och ett estetiskt tilltalande utseende. Dessutom har systemet en utmärkt energiprestanda med låga u-värden. De större glasytorna tillåter även mer naturligt dagsljus och förbättrar utsikten.

Under Nordbygg kommer vi att visa upp HansenMillennium i fyra olika utföranden. Du hittar biljetter och mer information om mässan nedan.

För mer detaljerad information om HansenMillennium klicka nedan.

2024-04-11

Johan Rambrandt
Marknadskoordinator

Besök oss på Nordbygg 2024!

Hämta din fribiljett och besök oss på Nordbygg2024!

 Nordbygg är det ledande evenemanget för bygg- och fastighetsbranschen!

Genom att klicka på länken nedan kan du hämta din fribiljett. Tänk på att anmäla dig innan mässan, då det inte går att registrera sig på plats 🏗️

Besök oss i monter C13:19. 

2024-03-21

Johan Rambrandt
Marknadskoordinator

Nominerad till Glaspriset!

Heléns Rör i Halmstad är nominerad till Glaspriset!

Heléns Rör’s nya moderna kontor, designat av Fredblad Arkitekter, byggt av MTA Bygg och Anläggning och utrustat med eleganta glaslösningar, är nominerat till Glaspriset 2024.

Glaspriset delas ut av Glasbranschföreningen på Nordbygg till Sveriges bästa glasbyggnadsprojekt.

En perfekt balans mellan estetik och funktionalitet skapar en arbetsmiljö som prioriterar ljusinsläpp och energivärden.

Tack till alla inblandade för detta enastående projekt!

In och rösta på Heléns Rör nedan.

2024-03-14

Johan Rambrandt
Marknadskoordinator

Nominerad till Glaspärlan!

Kv Handsken i Lund är nominerad till Glaspärlan!

Vi är glada över att meddela att Akademiska hus byggnad Kv Handsken i Lund är nominerat till Glaspärlan för sin ombyggnad. Glaspärlan delas ut av Glasbranschföreningen till ett projekt som uppmärksammar ombyggnad, en tillbyggnad eller en detalj i glas som ger en ny dimension.

Genom att återuppliva den historiska handskfabriken från 1919 har byggnaden fått nytt liv som ett modernt kontor med influenser från förr. Med Hansen Millennium partier har vi bidragit till att skapa en flexibel arbetsmiljö som hyllar såväl tradition som innovation.

Tack till alla inblandade för detta fantastiska samarbete!  Aakademiska hus, Paras bygg och Fojab. 

Gå gärna in och rösta på Kv Handsken nedan.

Johan Rambrandt, marknadskoordinator Preconal Halmstad

2024-03-05

Johan Rambrandt
Marknadskoordinator

Vi levererar till Förseglet!

Förseglet - Preconal

Ytterligare projekt i Västerås!

Bostads AB Mimer håller på att bygga 183 lägenheter på Öster Mälarstrand i Västerås. Åt ena hållet kommer det att finnas en strandpromenad och bryggor för bad, medan det åt andra hållet anläggs en stor grönskande innergård med blomsterängar. 

Arkitekturen strävar efter att skapa en avslappnad stadskänsla. Husen är miljömärkta, och en del av fastighetens elförbrukning kommer från solceller på taken. Dessutom är alla materialval hållbara och beständiga över tid.

Vi på Preconal har levererat cirka 40 partier till vår kund Peab och tackar för förtroendet. 

Bilder:
mimer.nu

Johan Rambrandt, marknadskoordinator Preconal Halmstad

2024-02-22

Johan Rambrandt
Marknadskoordinator

Vi levererar till Hulte!

Hulte byggnader

Vi levererar till Hulte!

I centrala Västerås bygger Bostads AB Mimer för närvarande två punkthus, varav det högsta är 15 våningar högt. Byggnaderna utformas noggrant för att harmonisera med den omgivande bebyggelsen.

Arkitekterna på ORIGO arkitekter AB har valt material som trä, glas och rundvalsade aluminiumplåtar, vilket skapar reflektioner, ljus och skuggor och ger fasaden ett levande uttryck som varierar med årstid och väderförhållanden. På entrévåningen finns en gemensam lobby med en bibliotekshylla och kylda leveransskåp för att underlätta hemleveranser av mat.

Vi på Preconal har levererat över 100 partier till vår kund ASPLUNDS BYGG I ÖREBRO AB och tackar för det förtroendet.

Bild: mimer.nu 

Johan Rambrandt, marknadskoordinator Preconal Halmstad

2024-02-15

Johan Rambrandt
Marknadskoordinator

Vi levererar till Sofiero Slott!

Vi levererar till Sofiero Slott!

En omfattande renovering av Sofiero slott och slottsträdgård genomförs just nu av Helsingborgs stad. Slottet byggdes 1866 av blivande kung Oskar II, som kom att älska de grönskande omgivningarna. Idag är slottet mest känt för sina flertalet trädgårdar som tillsammans skapar en lugn oas vid sundets pärla. 

Vi kommer till vår kund Treano Bygg AB leverera flertalet fönster och partier i vårt eget profilsystem Hansen Millennium. Profilsystemet går att anpassa för att efterlikna fönster/dörrar på äldre byggnader. Därmed passar det perfekt för att med värdighet bevara Sofiero Slotts karaktär och kungliga arv. 

Klicka här för att läsa mer om Hansen Millennium

Bild: Helsingborg Stad

Johan Rambrandt, marknadskoordinator Preconal Halmstad

2024-01-25

Johan Rambrandt
Marknadskoordinator

Ålstaskolan

ÅLSTASKOLAN

Nybyggd skola i Järfälla! 📚

För 1 månad sedan öppnades dörrarna till Ålstaskolan i Järfälla kommun. Skolan kommer att husera över 600 elever och ligger naturskönt med ena långsidan mot ett naturreservat. 

Till projektet har vi på Preconal levererat över 100 partier i både stål och aluminium. Detta inkluderar dörrar, fönster, partier, glasfasader, säkerhetsklassade dörrar/fönster och brandklassade dörrpartier. 

Vi tackar vår kund Peab för förtroendet och ett väl utfört projekt! 

Johan Rambrandt, marknadskoordinator Preconal Halmstad

2023-09-20

Johan Rambrandt
Marknadskoordinator

Vi levererar till Engelsons på andra sidan gatan!

Engelsons och Preconal-1

Vi levererar till andra sidan gatan!

Engelsons bygger nytt logistikcenter i Falkenberg med en imponerande total yta på hela 27 500 kvadratmeter. Byggnaden som ritats av Fredblad Arkitekter kommer husera lager och tillhörande kontor.

Till byggnadens entré levererar vi fasader med steppande hörn och skärmtak i glas. Vi levererar även flertalet foderbildande fönster, aluminiumdörrar och ståldörrar.

Projektet utmärker sig med ett av de kortaste leveransavstånden vi någonsin haft. Detta då det nya logistikcentret uppförs på andra sidan gatan, mittemot vår fabrik!

Vi tackar Peterson och Hansson Byggnads AB för förtroendet och välkomnar vår nya granne Engelsons till Vinbergs Hed!

Illustration: Fredblad Arkitekter

Johan Rambrandt, marknadskoordinator Preconal Halmstad

2023-09-08

Johan Rambrandt
Marknadskoordinator