Skip to content

The More Hotel

Från fallfärdiga lokstallar till toppmodernt hotell!

Efter 5 minuters promenad söderut från Lunds centrum så hittar man The More Hotel. Byggnaden har kombinerat den gamla industrikänslan från lokstallarna med moderna materialval och mycket ljusinsläpp.

Innan renoveringen tog vid så var byggnaderna nerklottrade och sönderslagna. Så småningom påbörjades en varsam restaurering och sten för sten så plockades huset ner. Marken grävdes ur, en ny grund och källare anlades. Efter att återställningen av marken gått som på räls så murades lokstallarna upp igen med samma fasad, sten för sten. Denna gången med stora glasfasader för ljusinsläpp genom de portar där ångloken en gång passerat. Stora takfönster släpper in ännu mer ljus och bidrar till en lyxig känsla.

Där ångloken en gång i tiden rullat in för att hämta kraft inför en ny arbetsdag, passerar nu människor för att inhämta ny kraft i en hotellmiljö av högsta klass.

Överallt i byggnaden finns våra Millennium-partier i olika storlekar och med olika funktioner. Det är glasfasader, aluminiumdörrar och fönster, där alla partier hade som ett gemensamt mål att bevara byggnadens industrikänsla med t.ex. mycket spröjsning.

Ulf Helgesson, Arkitekt SAR/MSA –
“Fönstren i detta projekt var en prioriterad gestaltningsfråga. Karaktären skulle vara gamla industrifönster med smala profiler, dold båge i öppningsbar del, inga synliga yttre plåtinklädnader, uttryck som genomgående spröjsning mellan inner och ytterbåge, välvd överdel, profiler med djup mm. Preconals Millenium fönster uppfyllde alla våra kriterier. Slutresultatet är byggherren och jag mycket nöjd med”

TheMoreHotel-2-kub

Ort:

Lund

Byggår:

2012

Byggherre:

Peter Dahlqvist

Arkitekt:

Arkitektgruppen i Malmö AB

Byggsystem:

Millennium, Glastak Sapa 5050, Lyft-Skjutparti Sapa 2160 och Inv stålpartier SP35000

Projektgalleri

Denna sida använder cookies