Skip to content

Bild från HA Bygg

Kullabergs Vingård

En svensk byggnadspärla vid Kullaberget!

Efter 10 minuters bilfärd från Höganäs mot Mölle så tonar vinrankorna upp sig längs vägen. Tankarna går mer mot Toscana och Sydeuropa än mot nordvästra Skåne. När sommarsolen står lågt över vinrankorna och ger ett karakteristiskt ljus, så är det nästan som att tiden står stilla. 

Vingården är belägen vid foten till Kullaberget. Närheten till havet och långa ljusa kvällar ger ultimata förutsättningar för att göra några av Sveriges bästa viner. 

De senaste åren har HA Bygg byggt ut anläggningen med en helt ny byggnad för vintillverkning. Den nya byggnaden är uppförd i massivträ på en betonggrund. Under själva anläggningen ligger en stor vinkällare med stora kaklade pelare och kopparrör som ger ett pampigt intryck. Nya stora glaspartier har uppförts för att släppa in ljuset. 

Vi på Preconal har till detta projektet levererat flertalet Hansen Millennium partier, dörrar och fönster. Stor omsorg har lagts vid att anpassa partierna för att ge den där perfekta känslan som bara en vingård kan ge. Aluminiumprofilerna har fått samma kulör som den övriga delen av fasaden. På så sätt harmoniserar hela byggnaden och ger ett samlat utseende. Fönster och dörrar har flertalet spröjs, detta gör att byggnaden får en tydlig karaktär och känns klassisk men ändå toppmodern. 

_DSC0182
Bild från HA Bygg

Ort:

Höganäs

Byggår:

2021-22

Byggherre:

HA Bygg | Henrik Anderssons Byggnads AB

Arkitekt:

Berglund Arkitekter

Byggsystem:

Hansen Millennium

Referensblad

Klicka för att öppna pdf

Projektgalleri

Bilder från HA Bygg

Denna sida använder cookies