Skip to content

Hotel Noble House

Ett hotell att uppleva!

Best Western Hotel Noble House har fått sitt namn efter James Clavells bestseller från 1982 (hotellet öppnade 1986) som utspelar sig i 60-talets Hong Kong. De som grundade hotellet ville att hotellet skulle ha samma lyxkänsla som de fina hotellen i Hong Kong. 

Efter renovering så har hotellet inte längre fokus på Hong Kong, utan alla miljöer hämtar inspiration från film och böcker. 

Lina Östlundh som som har designat inredningen är i grund och botten även filmscenograf. Detta gör att hela hotellet känns som en del av en film. Hela entréplanet är nyrenoverat i filmens tecken. 

“Ljusgården intill frukostmatsalen ska representera ett rekvisitaförråd med känslan av en konstnärsateljé. Det stora mötesrummet inspireras av en inspelningsstudio och ett av de mindre rummen är ett produktionsrum med green screen.

En egen mini-biograf skapas som självklart också kan användas som ett mötesrum. Receptionen och trappan upp till första våningen rycks från sitt sammanhang och byggs som två filmscener. Receptionsmiljön är tagen från en 80-talsfilm utspelad i Miami – medan trappan är en filmmiljö från ett sydstatsgods under det amerikanska inbördeskriget. Tavernan har sin förebild i New Yorks filmkvarter och symboliserar samlingsplatsen för alla filmarbetare.”

Vi på Preconal har till projektet levererat flertalet Hansen Millennium partier och Sapa dörrar. Våra system är anpassningsbara och trots att det är stor variation i de olika miljöerna, så passar våra produkter in lika bra i varje rum. Totalt sett så bidrar våra partier till den härliga stämningen som genomsyrar hotellet. 

Ort:

Malmö

Byggår:

2018

Byggherre:

JSB Syd AB

Byggsystem:

Hansen Millennium och Sapa

Referensblad

Klicka för att öppna pdf

Projektgalleri

Denna sida använder cookies