Skip to content

Heléns Rör

Toppmodernt kontor!

På Olofsdalsvägen i det pulserande industriområdet i Söndrum har ett modernt kontor tagit form. Heléns Rör är en av Halmstads största arbetsgivare. Efter flera år av önskemål och planering har äntligen fusionen av Heléns kontor och lager blivit verklighet.

Fredblads arkitekter tilldelades uppdraget att skapa deras nya, integrerade arbetsmiljö som förenar hela företagets verksamhet under ett och samma tak.

Heléns Rörs nya lokaler sträcker sig över två våningar, 2800 kvm och rymmer hela 90 arbetsplatser, tillsammans med sex imponerande konferensrum. Det finns även omklädningsrum för de som arbetar i produktionen, en gemensam matsal och en magnifik atriumgård som ger en känsla av frisk luft och grönska mitt i arbetsdagen.

Till projektet har vi på Preconal levererat glasfasader, glastak, dörrar, brandpartier och fönster. Vi levererade 3-glas solskyddsglas med specifika egenskaper för projektet. För fasaderna som vetter mot söder, öster, väster och även till glastaken, använde vi glas med en ljustransmission (LT) på 70% och en solenergitransmission (g) på 40%.

En hel del kallfasader monterades, vilket är ett fasadsystem utan isolatorer. De installerades seda på platsbyggda väggar av MTA. Dessa kallfasaderna glasades med fasadglas (enkelglas) i kulör lika profiler. Glastaken, totalt två stycken, är utrustade med två öppningsbara luckor med motorer. Utöver detta, levererade vi även invändiga brandpartier för att säkerställa en komplett och säker arbetsmiljö.

Ort:

Halmstad

Byggår:

2022

Byggherre:

MTA Bygg AB

Arkitekt:

Fredblads

Byggsystem:

Sapa

Referensblad

Klicka för att öppna pdf

Projektgalleri

Denna sida använder cookies