Skip to content

Barnängshuset

Bevarad historia och charm!

Barnängshuset uppfördes redan 1917. De första 30-åren fanns här ett bomullsspinneri innan tryckeri- och förlagsverksamhet tog över. Ett tag jobbade här över 1000st fabriksarbetare. Redan på tidigt 1800-tal fanns i området textilfabriker. Byggnaden ritades av den berömda arkitekten Cyrillus Johansson och är idag K-märkt.

Så när Preconal efter millennieskiftet fick i uppgift att leverera glasfasader och aluminiumpartier till denna historiska byggnad, vad passade då bättre än just Hansen Millennium partier? Det var av yttersta vikt att byggnadens karaktär och stil bevarades. Till detta passade Hansen Millennium perfekt. Profilsystemet kan integreras i befintlig fasad och utseendet kan efterliknas befintliga fönster/glaspartier. Med de nya glasfasaderna på plats så respekterade man byggnaden och områdets karaktär, men nu med moderna partier med låga u-värden. 

Byggnaden hamnar i blickfånget på östra Södermalm. Detta då de stora glaspartierna speglar omgivande byggnader och ger den gamla tegelfasaden ett varmt intryck. På mörka kvällar så lyser byggnaden upp området i och med mängden fönster och glasfasader. Vi rekommenderar ett besök både under dag och kväll, allt för att se hur man på bästa sätt kan kombinera gammalt och nytt.

Vi har till projektet levererat totalt ca 9000kvm glaspartier, fönster och dörrar. 

Ort:

Stockholm

Byggår:

2001

Byggherre:

JM

Arkitekt:

Byggsystem:

Millennium

Projektgalleri

Denna sida använder cookies