Vårt nyaste profilsystem för alla typer av entréer där man behöver ett högisolerat parti

FrontShield™ 82 är ett isolerat system (med bruten köldbrygga) som kan användas för utåt- eller inåtgående dörrar med sido- och överljus samt fasta fönsterpartier. 

Detta profilsystem går att få med lågt u-värde och passar till nybyggnationer där man är ute efter låga energivärden

Konstruktion: 
FrontShield™ 82 är uppbyggt på vårt eget modulprofilsystem. Karm, dörrblads- och sidoljusprofiler är kraftiga och självbärande. Dörrbladen är stabila och vridstyva.

Utförande: 
Går att få både som enkel- och pardörr. Som standard levereras dörren komplett med karm, tröskel, gångjärn och låskista. I leveransen ingår skruv och plugg för montage i betong, trä- eller full-tegelvägg. Monteringssats för stål eller lättbetong kan beställas som tillbehör.

Design: 
Dörrbladsprofilerna har en mjukt rundad yttre kant, som ger ett smakfullt intryck.

Ytbehandling: 
Aluminiumpartierna levereras som standard naturanodiserad. Dörrarna kan även levereras i valfri RAL- eller NCS-kulör.

Lås: 
Dörren är konstruerad för modullås. Andra typer av lås, utrymningslås, motorlås eller
nödöppnare, elslutbleck m m kan monteras på beställning. För pardörrar finns alternativa spanjoletter. I standardutförande levereras dörren med en av SSF godkänd låskista.

Glas: 
Dörrbladet levereras som standard med 2-glas isolerruta (härdat) eller tät fyllning med slätplåt. Vid förfrågan med lågt u-värde används 3-glas. Glaskonstruktionen kan även anpassas efter önskemål med exempelvis: solskyddsglas, skydd mot buller, säkerhet – härdat, laminerat eller larmat glas, skydd mot insyn os.v. 

Spröjs:
Spröjsprofil kan användas efter ert önskemål. Standardspröjsen har en bredd på 89mm och placeras som standard på en höjd av 1000mm, men kan måttplaceras på vilken höjd som helst.

Ytterligare information: 

Trebladiga gångjärn av aluminium med rostfri stolpe. Justerbar i både höjd och sidled. Om dörren lackeras, levereras även gångjärnen lackerade. Klämfri-gummilist kan läggas till som extraval.

Dörren är försedd med dubbla tätningslister av gummi i kvalitet EPDM. Tätningslisterna är monterade i dörrkarm respektive dörrblad

Som standard levereras dörren med tröskel D. Man kan som tillval få någon av modellerna B och E

Vid offertförfrågan ange om det är A-Hålmått eller B-Karmyttermått som tagits. Som standard räknar vi med 15mm i ställplats på bredd och höjd. En moduldörr 10×21 blir alltså 985x2085mm.
C-Karmdagermått och D-Fritt öppningsmått är givet av våra profiler och anges på offertskiss

Kontakta din lokala säljare för offert eller mer information: