• millennium
  • millennium
  • millennium

The More Hotel Lund

Byggherren Peter Dahlqvist som driver och äger The More Hotel i Mazettikvarteret i Malmö har nu utökat med ett nytt The More Hotel i de gamla lokstallarna i Lund. I Malmö lever andan kvar av den gamla chokladfabriken och i Lund är temat tåg och lokstallar.

Ulf Helgesson, Arkitekt SAR/MSA, Arkitektgruppen i Malmö AB har designat båda hotellen. Lokstallarna som byggdes 1905 var kraftigt förfallna och bestod av nerklottrade tegelfasader utan fönster och tak med stora hål när vi påbörjade vårt arbete. Projektet genomfördes som en genomritad utförandeentreprenad med många nyskapande detaljlösningar.

Fönstrens betydelse i detta projekt var en prioriterad gestaltningsfråga. Vår kravlista var lång. Karaktären skulle vara gamla industrifönster med smala profiler, vara försedda med dold båge i öppningsbar del, inga synliga yttre plåtinklädnader, uttryck som genomgående spröjsning mellan inner och ytterbåge, välvd överdel, profiler med djup mm. Preconals Millenium fönster uppfyllde alla våra kriterier och Preconals projekthjälp har varit till stor hjälp för oss alla. Slutresultatet är byggherren och jag som arkitekt mycket nöjd med.

Ingående produkter

Aluminiumdörrar/fönster
Millenniumsystemet
Glasfasader